Csütörtök
2024.Máj.09
12:41 PM
A fejezet kategóriái
Kiállítások [14]
Ami kiállításokon történt velünk...
Belépés
Keresés
Naptár
«  Október 2012  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0

    Stag-Fighter Groenendael Kennel

    Főoldal » 2012 » Október » 22 » Komárom CACIB
    6:23 PM
    Komárom CACIB
    Két nap, két bíró, s végre nagyobb mezőny. Szombaton Kórózs András a MEOE elnöke bírált. Az első napon, nagy örömünkre, Scotty a kanok között elő lett, így elnyerve a CAC és CACIB címeket, viszont az összevetésnél alul maradt Voila-val szemben. A 7,5 éves champion szuka, profi hendlerrel megerősítve,a jelentős magasság különbség ellenére is nyert, nekünk maradt a tudat, hogy újra sikerült megelőznünk, az osztrák színekben induló Leroy-t, aki istentelen sok ország championja. A kiállítás után hangulatos Duna parti séta következett, amit mind a hárman nagyon élveztünk.

    Vasárnap, még népesebb mezőnyben ismételtük meg előzőnapi eredményünket, ellenben a BOB cím nyertese most egy Montmirail kutya lett. Ismét nagyon emelkedett hangulatban voltunk, hiszen Scotty éppen hogy csak el kezdte növeszteni a fedőszőrt, s így is eredményesek voltunk. Nem mellékes, hogy László István bírálta a mezőnyt, s igen színvonalas bírálatot kaptunk. A végső összevetésnél, a ringdresszúra döntött, azaz annak nálunk tapasztalható hiánya. Hiába, Scotty orrát nem tudom befogni, s a hormonjait sem tudom leállítani. A kiállítás után, tenyésztőtársainkkal elegyedtünk beszélgetésbe, s kitárgyaltuk a standard magassági előírásait. Egyszer, talán lesz olyan hiteles fajtanyilvántartás a belgások között, ahol nem a szemmérték dönti el az egyes paramétereket, hanem a mérce. No majd akkor lesz érdemes ezekről a dolgokról újra vitáznunk. Addig marad az ismeretség és a nagy rábeszélőképesség.

    A nap végéhez közeledvén, a kiállítás fő támogatója, kisebb ajándékkal ismerte el a Világ- és Európa győztesek munkáját. Az előkészítő ringbéli beszélgetés során, ismét felmerült, hogy Scotty miért olyan agresszív néha. Nem tudtam jobban szemléltetni a dolgot, hát átadtam a pórázt partneremnek, aki megállapíthatta, hogy a szóbeszéd, mint sok más esetben, most is hamis alapokom nyugszik. Scotty csupán még fiatal, de "kitartó, és tétovázás nélkül megvédi gazdáját", ahogyan az a standarban is írva vagyon. Őrzi a sátrat, a gazdát és az ételt. Ha ezt valaki nem képes elfogadni, akkor javasolom a temperamentum hiányos vagy leszedált, begyógyszerezett kanok között keresgessen. Hazafelé sima úton, jó tempóban tudtunk haladni. Mivel összesen egy CAC címben bíztunk, van okunk az örömre. Gratulálunk a győzteseknek és köszönjük az értékes társaságot!


    Megtekintések száma: 838 | Hozzáadta:: Paco