Vasárnap
2018.Nov.18
5:41 PM
A fejezet kategóriái
Kiállítások [14]
Ami kiállításokon történt velünk...
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Mentett bejegyzések
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Stag-Fighter Groenendael Kennel

  Főoldal » 2012 » Április » 10 » Miskolc CACIB - CAC
  10:10 PM
  Miskolc CACIB - CAC
  A miskolc CACIB-ra szombaton nevezett 10 kutyából 9 volt ott, mivel mi  nem vittük Rubyt champion osztályban hiszen éppen tüzelt. A MEOE szabályzata értelmében amúgy tilos is, de talán nem is etikus. Mások ezt másképpen gondolták. Kiélezett küzdelemben, majd' maratoni futásteljesítménnyel a hátunk mögött, Jaroslav Zembjak szlovák bíró (2004-ben lengyel klubkiállítás bírója) három konkurensünkkel szemben, végül Scottyt hozta ki BOB címre érdemesnek. Sajnos a BIS-ben már csak töltelék szerep jutott a belga juhászoknak, de azért örültünk az elért eredménynek. 

  Az esti CAC kiállításon az egyedül ide nevezett finn fiatal szuka győzedelmeskedett, az egyre gyérülő fényben, s gyarapodó esőcseppek közepedte. Scotty CAC címet ért el ismét nyílt osztályban 24 hónaposan. Sajnos a kiállítást az eső egy kissé átírta, így a java másnap a 2. CACIB előtt zajlott le. 

  A korábbi kiírásokkal szemben mi egy új ringben, s az előzetesen meghirdetett olasz  (Johm Vullo) helyett, egy "megnyerő" modorú horvát all rounder bírónő ( Jadranka Mijatovic hosszúszőrű skót juhász tenyésztő, köszönjük) előtt szerepeltünk le. Az első kézrátételt követően a második "visszanyúlását", Scotty már nem tolerálta. Amúgy miért is tette volna, ő nem egy skót juhász?? Egy kicsit talán erős volt a bírónő, mi egy kicsit indiszponáltak vagy pszichésen elgyengültek, de a bírálat során az új ringtitkárok sem álltak a helyzet magaslatán. A három kiállítás tanúsága, hogy néha a bírók többet szerepelnek, mint a bírált kutyák, de azért még kerek a világ.

  Idézet az FCI 15. standardjából: "Magatartás/karakter (wesen): Éber és eleven, túlcsorduló élénkséggel teli, állandóan tettre kész. Veleszületett képességei mellett, mint a nyájak védelmezője, egy házat és udvart őrző kutyaértékes tulajdonságaival is rendelkezik. Minden tétovázás nélkül, makacsan és szenvedélyesen védelmezi gazdáját. Egy juhászkutya, egy jelzőkutya, egy őrző-védő és egy szolgálati kutyaelőnyeit egyesíti magában. Élénk és bátor temperamentuma, félelmet és agresszivitást nem ismerő szilárd karaktere, testtartásában, bátor, figyelmes arckifejezésében és csillogó szemeiben is megmutatkozik.Bírálatnál ügyelni kell a nyugodt és bátor temperamentumra. " Az utolsó mondattal még foglalkoznunk kell egy kicsit! (amúgy a bíróknak sem ártana...)

  Végeredményképpen azért a rozoga szervezés ellenére sok kellemes emlékkel távoztunk a kiállításról, s egy kicsit sikerült szót váltanunk a megjelent belgásokkal is. Az éjszakai CAC tanúsága, hogy sok a három kiállítás egy hétvégén, így valszeg máskor nem nevezünk ennyit. Gratulálunk a kiállítás győzteseinek az elért eredményükhöz.
  Megtekintések száma: 478 | Hozzáadta:: Paco