Kedd
2024.Máj.07
0:00 AM
A fejezet kategóriái
Kiállítások [14]
Ami kiállításokon történt velünk...
Belépés
Keresés
Naptár
«  Október 2012  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0

    Stag-Fighter Groenendael Kennel

    Főoldal » 2012 » Október » 1 » Speciál kiállítás és tenyésszemle
    11:48 PM
    Speciál kiállítás és tenyésszemle
    Ebben az évben is megrendezésre került a klub Speciál kiállítása, s előtte a tenyészszemle. Utóbbival kapcsolatban minél több idő telik el, annál jobban látható, hogy naturálisan, felkészülés nélkül nekimenni a tenyészszemlének, csak különleges kutyával szabad. Nekünk a lövésállósággal gyűlt meg a bajunk. A szocializáció kitűnő, zsákmánykészség megfelelt, őrző-védő készség megfelelt, de a lövésállóság hiánya miatt visszarendelésre kerülünk. Szerintem Scotty zsákmány ösztönével semmi baj sincs, csak néha, legalább a fontos pillanatokban kéne szánni egy kis időt a kutya természetének kiismerésére is, nem csak első pillantásra ítélni. Tüzelési időszakban kan legyen a talpán aki jobban lázba hoz egy labda, mint egy szuka. Lehet, hogy hangosabban kellett volna mondjam a bíró sporttársnak, nem tudom, tulajdonképpen mindegy. Remélem a tenyészszemlén részt vett sporttársainkat nem zavarta meg az a gyenge őrző-védő készség, amit mutattunk, mivel a terelő munkavizsgára készülvén már jó öt hónapja nem láttunk segédet. Sajnos nekünk nem jött be a tenyészszemle "steril" környezete, ígérem legközelebbre sokkal, de sokkal jobban felkészülünk erre a feladatra. Tavasszal találkozunk.

    A kiállítás rendben zajlott, s az időjárás is kedvezett a rendezvény megszervezéséhez. A kutyák kis és nagy dolgaikat ugyan csak elkülönítetten végezhették, mivel a területen később edzés és versen készült, majd mindenki jól szerepelt. A hajnali másodikként való érkezéskor már is sikerült kivívnunk a későbbi tenyészszemle bíró jóindulatát, amikor is a kapu mellett lévő első fát Scotty megtisztelte. Gondolom csak nekünk volt pechünk azzal a fával, s ez nem hagyott nyomot a bíróban sem a későbbiek során... 
    Lassan azért ránk került a sor, s a nevezési határidőre beérkezett (szept. 14.) anyagok alapján másod magunkkal kerültünk ringbe, ahol r.CAC címet sikerült megszereznünk. Korábban is okozott már számunkra gondot a rendkívül jő szaglás, de ez most is megnehezítette a dolgunkat, ugyanis bár a MEOE szabályzata kifejezetten tiltja a tüzelő szukák bírálatát, szép számmal jelentek meg a kiállításon. Ha csak szukája van valakinek akkor viselhető, de a kanok gazdájának ez rémálom. Ettől elvonatkoztatva szépen, tempósan folyt a verseny. Nekünk sajnos a mai napon egy újabb problémával kellett szembenéznünk. Chipi a pénteki birkózás következtében összeszedett egy kiadós szemgyulladást, amit szemcseppel kellett orvosolnunk. Szombatra ennek már csak kis nyomai maradtak, de a hancúrozás közben valószínűleg beleléphetett valamibe, mert sántítani kezdett egy kicsit. Így nyilván nem vezettük fel, ellenben másik kutyánk, Jade, pozitív benyomást keltett az olasz bíróban, s végül megszerezte a Kölyök BIS címet. Mindent egybevetve, a nap végére volt mire büszkék legyünk, de volt ami újabb feladatokkal látott el bennünket a következő hónapokra. A kiállítás minden résztvevőjének ezúton gratulálunk, s reméljük a jövőben is sok jó hangulatú kiállításon, baráti találkozón futhatunk össze, még akár a morcos munka bíró sporttársakkal is.


    Megtekintések száma: 836 | Hozzáadta:: Paco