Péntek
2024.Ápr.26
10:15 AM
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0

    Stag-Fighter Groenendael Kennel

    Blog

    Sokan egészen elvetemült módon intézik a kiskutyákkal kapcsolatos dolgaikat. Persze mindenkinek a saját kutyái a legkedvesebbek, de alkalmanként azért találni rá példát, nem is keveset, hogy a másikét sikerül jól "lehúzni". A leendő gazdik sem minden alkalommal járnak egyenes úton. Talán jobb is, hogy így van, s nem mindig kerül a kezükbe értékes kutya. A szaporítók ezeket az ebereket keresik és találják meg. A bosszantó ebben a tenyésztő számára, hogy egy már le ipi-apacsolt kutyát, a "gazdi" egyszer csak lemond. Te nem hirdetted, talán még potenciális gazdit is elküldtél, ők meg csak szórakoztak egy kicsit, rabolták az idődet és persze telefonáltak meg üzentek nap mint nap, hogy el add az ő kutyájukat. Ezután jön a keferágás, a lehiggadás és a továbblépés. A tenyésztőtársak "segítsége" is néha átlép egy határt, de ezzel nincs mit tenni, ki mint él úgy ítél. A fontos a saját tenyészcélod elérése, a számodra legfontosabb egyed kiválasztása és őrzése. Ez ... Tovább »

    Megtekintések száma: 558 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2015.Már.29 | Hozzászólások (0)

    A hatóságilag is teljes körűen rendezett hátterű HBJK az FRPK égisze alatt tarthatta meg ez évi tenyészszemléjét. a Nevezett 10 kutyából egy az érkezéskor kipattant heves szóváltásnak "köszönhetően" 9 eb állt rajthoz. A teljesítendő feladatok döntő többségét minden kutya teljesítette. Az őrzővédő készség megléte a felkészítési hiányosságok ellenére, a minősítők számára látszott így nem volt nagyobb fennakadás. Munkakutya lévén talán lehetett volna nagyobb is a teljesítmény, de a szelekciónak megfelelő ebek számára ez is csak játék volt. A lövéspróbára sem reagáltak rosszul, így mindenki tovább léphetett a küllembírálatra. A bíró méltányolta az elkötelezettséget, így a nyári fürdőruhás megjelenésű kutyák is elindulhatnak a Nagy úton, a gazdik megelégedésére. Hurrá!!! Mindenkinek gratulálnunk kell, aki vállalta a megpróbáltatásokat. A régi vitatéma ellenben eleven maradt, mivel a karakterteszt az IPO irányban érdeklődik, s a fajtában rejlő más készségeket meg sem próbál ... Tovább »

    Megtekintések száma: 547 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2014.Aug.07

    Mindig a saját hibáiból tanul legjobban az ember. Idestova három éve próbálunk Rubynak megfelelő párt találni és tőlük igen csinos kiskutyákat felnevelni. Néhány próbálkozásunk az autó lerobbanásán, míg az utóbbiak Ruiby huncutságán és a mi tapasztalatlanságunkon bukott meg. Ruby a tüzelés 80 %-át minden jel nélkül viszi végig, s Scotty hiába jelez, a kisasszony nem áll kötélnek. A progreszteron mérések is jelzik a legjobb alkalmat, őt mégis ellenáll, másnap pedig már mindennek vége. Most március elején ráadásul mind a három lány letüzelt egy füst alatt. Scotty miatt a kennelek fa részeit építhetem újra, de a kapu a többieknél sem maradt nyitva. Majd ősszel, igaz akkor tervezetten. Legalábbis remélem. 
    Megtekintések száma: 579 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2014.Már.17

    Sok tapasztalatot szerezhetsz, ha csak egyszerűen szétnézel a világban. Sokan és sokszor ugrottak már neki a "ki mint él úgy ítél" tézis boncolgatásának, én most ezt nem vállalnám fel. Sajnálom viszont, hogy a közös érdeklődési kör miatt együtt dolgozók vagy együttműködők mennyire nem ismerik egymást. Nem fontos a mentalitások megismerése, elegendő a külsőségek vizsgálata és persze az elmaradhatatlan egyéni érdek. Kis közösségeken belül is megtalálható a sok-sok magáncélú kinyilatkoztatás és néha a verbalitáson túl, nem ritka a fizikai megnyilvánulás sem. Nem mentes ez alól a fertőzés alól a kutyás élet sem. Persze ez - bármennyire is tagadják sokan - egy igen szűk piac, ahol nem hátrány, ha sikerül kiszorítani a konkurenciát. Legyártani a kutyákat kilóra, megkeresni a hozzá tartozó gazdát, elkérni az kutya árát és minden mehet tovább ... Tovább »
    Megtekintések száma: 565 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2014.Feb.19

    Lassan formálódnak már a 2014-es tervek. Van aki újabb párosításokon gondolkodik, s van aki verseny- vagy kiállítási naptárat fabrikál. Vannak persze, akik még nem foglalkoznak a jövő évvel. Ebben az évben azért rendeződött a MEOE helyzete, a HBJK dolgai is kezdenek összeállni. Remélem a tagok jövőre nagyobb elánnal fognak közös dolgaink intézéséhez. Gondolom jó klub és spec. kiállításokat fogunk rendezni és mindenkinek lesz a másik néhány jó szava. 

    Viszlát jövőre, már csak pár nap van addig, valahogy csak kibírjuk!
    Megtekintések száma: 557 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2013.Dec.30

    Helyzet van! A magyarok ismét megtalálták a módját, hogyan tegyék tönkre saját magukat. A pénz az oka ennek is, mint oly sok más rossz dolognak. A mára sokszorosára szaporodott eb egyesület-szövetségek egymás ellen harcolnak, miközben a tradicionális egylet rendelkezik a FCI jogokkal. Nem baj, tegyük azt is tönkre. No persze ott is voltak, vannak problémák, de esetleg meg lehetne azokat javítani és lehetne egy jó és összetartó kutyás társadalom. Alapvető dolog lenne a másik elismerése, a tolerancia, de ebben még nem vagyunk európaiak. Nem nagyon szeretem a liberalizmus, már ahogy ezt nálunk űzik, de esetleg ha szóba jönne a bizalom, a szakmaszeretet vagy a tenyészcélok megvalósítása, hát partner lennék benne. Mindenkinek hagyjunk teret. Ehhez képest nálunk a "csakénvagyok a legnagyobkirály" módszerek dívnak. Sajnos. Nőni kell még ennek a demokráciának vagy 100 évet és ... Tovább »
    Megtekintések száma: 556 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2013.Dec.07

    Sok kellemes emlék és rengeteg jótanács ellenére is néha sikerül nagyon formán kívül felvezetnünk egy-egy kutyánkat. Utóbb persze már tudjuk, többet, sokkal többet kell foglalkozni egyik vagy másik barátunkkal ahhoz, hogy mások is őt lássák a legjobb és legszebb fajtareprezentánsnak. Ehhez türelem és mérhetetlenül sok szabadidő kell, amiben most sajnos nem dúskálunk. Marad tehát a rutin, ami olykor, mint például most is, kevésnek bizonyult. Ilyenkor egy jó pipa és mégjobb blues zene mellett el kell gondolkodnom, hogyan legyen holnap és holnapután.  legnagyobb szobrászok örök igazsága, hogy nem ők formálják meg a követ műalkotássá, hanem csak lefejtik a felesleget a kőben rejlő remekműről. Ilyen a kutyázás is. Ha van a kutyádban spirit, akkor esetleg van esélyed annak felszínrehozására. Ha nincs akkor meg egy hűséges barátod van, aki esőben is elvisz egy sétára. És ez így ... Tovább »
    Megtekintések száma: 593 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2013.Okt.22

    Ez speciel igen jó helyen került megrendezésre. A környezet kiváló, a kutyák is nagyon élvezték a szép időt és a társaságot. A bírónő körültekintő és részletes bírálatokkal segítette a gazdik dolgát a hogyan tovább kérdésében. 

    Csak mi, gazdik nem nőttünk még fel a feladathoz. Szerintem aki már elérte az írás-olvasás képességét, azaz kommunikatív, nem biztos, hogy jó néven veszi, ha a csendes felkészülésében "beszólnak" neki. Le kellene már erről szokni, kedves sporttársak. Ezek az alkalmak nem a másik szekálásáért jönnek létre, hanem azért, hogy lássuk, ki merre halad. Lehet, hogy az én kutyám sántít, kopasz, vagy napszítta, de attól még az enyém. Semmi értelme pocskondiázni a másét. Mindenki foglalkozzon inkább a sajátjával. Lehangoló az a selejtes emberi magatartás, ahogyan ... Tovább »
    Megtekintések száma: 601 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2013.Szep.22

    A minap elgondolkodtam, miért is áll ott és úgy a dolog a hazai kutyázásban ahol és ahogyan. Sok pozitív tapasztalatot nem sikerült még szereznem az elmúlt 15 évben, de azért vannak biztató jelek. Korábbi kutyáink (kaukázusi juhász) kapcsán szerzett ismerőseink közül nemrég találkozva egyikükkel, hosszasan beszélgettünk a ki mit szeretne tartani témában. A kau sem olyan népszerű már mint régen, s így van ez a belgával is. Már mint a szőrösökkel, sajnos a maliról nincsenek infóim. Van egy egyesületünk, aminek nincsenek belső szabályzatai, nem vagy csak halványan sejthető a fajtagondozói pályázat sorsa is, de mindezt felülírja a tagok egyre erősebb belső megosztottsága. Már az sem mindegy kivel beszélsz telefonon és kivel nem. Bírálnak ha sok kiállításra mész el, és akkor is, ha kevésre. Az sem baj, ha néha nem teljesen tiszta párosításokat hozol össze. Persze a legfonto ... Tovább »
    Megtekintések száma: 588 | Hozzáadta:: Paco | Dátum: 2013.Szep.09